Rólam szól

Üdvözöllek! Török Töce Tibor vagyok, röviden futógráfus, és 1985-ben születtem.

Fotózásba 2005-ben kezdtem bele, amikor egy pék szakmunkás bizonyítvány mellé kaptam első digitális fényképezőmet, egy kis Canon PowerShot A400-at. Az alapokat a fotozz.hu oldalon sajátítottam el, majd Gál Zoli segítségével vásároltam meg első tükörreflexes gépemet, egy Nikon D80-at.

Fotóim különleges képi világot örökítenek meg, eltérő színekkel és formákkal, egyfajta más dimenziót teremtve a valóságon belül. Számomra az emberközeli portrék vagy szociofotók állnak közel, de minden témában készítek képeket vagy kísérletezek.
A fekete-fehér képek erőteljesen hatnak rám, hiszen két színben kell kifejezni az érzéseket, ami kihívás, de egyben nagyon inspiráló.
A Dunatáj Fotókörbe való csatlakozásom egy újabb mérföldkő volt a fejlődésemben. Benke Feribácsi rendkívül sokat segített és a fotókör tagjaitól is rengeteget tanultam.

Büszkén mondhatom, hogy képeim nemzetközi és hazai zsűrik számos dicséretét vagy kiállításokon való szereplést hozták el nekem és nagy öröm számomra, hogy mind az öt földrészen sikerrel szerepelhettem.

  • 2021. márciusában elért fotópályázati sikereim révén A-MAFOSZ Fotóművésze címet nyertem el, amely jogosít arra, hogy ezt a fotóművész címet viseljem és használjam.
  • 2021. decemberében pedig sikerült megszereznem az AFIAP nemzetközi fotóművész diplomát is, amely szintén kiemelkedő eredmény volt számomra.
  • De a siker nem állt meg itt. 2022 augusztusában, az “Év fotográfusa” kitüntető cím 3. helyéért járó oklevelet is átvehetettem, amely az adott egy éves időszak alatt végzett fotóművészeti tevékenységem elismeréseként került hozzám.

Ezek a sikerek nem csupán számomra jelentős mérföldkövek, hanem arra is inspirálnak, hogy továbbra is odafigyeljek és kitartóan fejlődjek a fotóművészet terén.

A fotózás számomra egy különleges művészet : Hiszen amikor az alkotó képet varázsol, a múló idő által behatárolt pillanatokból, ami a lélek egy darabja, a belső világ tükröződése, érzelmeket és hangulatokat közvetít a világ számára …